Hier heb ik drie onderwerpen verzameld die je misschien zullen overtuigen van de schoonheid van de wiskunde. De belangrijkste daarvan is beslist de kracht van het BEWIJZEN. Die vormen eigenlijk de rode draad van deze hele website! Misschien wel van de hele wiskunde!!

Kijk, de eerste de beste boerenlul die het bord hiernaast langs de weg ziet staan zal het wel opvallen dat de som van opvolgende oneven getallen steeds een kwadraat oplevert. Maar ja, je weet het nooit zeker. 

Hoeveel je er ook test, altijd blijft die knagende onzekerheid of de volgende óók wel klopt.....

Tot de wiskunde langskomt.......

Hoe je het ook wendt of keert; de essentie van de wiskunde blijven toch de GETALLEN

Nou zijn er niet veel mensen zo fanatiek en toegewijd als Paul Erdös hiernaast, maar ik hoop toch dat je in deze pagina's iets van de schoonheid van de getallen zult herkennen.

Ontdek wat "volmaakte"getallen zijn, verbaas je over de vele onverwachte eigenschappen van p en de gulden snede en nog veel meer.. 

Kortom......  GENIET !!!!

Als derde kun je je verdiepen in de schoonheid van de meetkundige CONSTRUCTIES. We beginnen bij het prachtige standaardwerk over contructies met passer en liniaal:  "De Elementen" van Euclides. Misschien dat je het enthousiasme van Bertrand Russell hiernaast deelt.

Daarna dwalen we langzaam af naar andere constructies, met vreemde krommen en nog vreemdere apparaten....
Uiteraard blijven de BEWIJZEN de rode draad.

"Wiskunde is niet iets om je voor te schamen,
maar doe het privé, en was na afloop je handen".

-Robert Heinlein-