h.hofstede (h.hofstede@hogeland.nl)

       
1.
  vervang nu k door n - k
 
  dus dat is inderdaad gelijk
       
2. a.
    Daarbij is gebruikt dat  (n - 7)! =  (n - 7) (n - 8)!  
       
  b. Als het aantal mogelijk heden 50% toeneemt, dan wordt het vermenigvuldigd met 1,5.
Het aantal was eerst  (n nCr 8)  en is daarna  ((n + 1) nCr 8)
Aan de formule uit vraag a) is te zien dat dan moet gelden   (n + 1)/(n - 7) = 1,5
n + 1 = 1,5 (n - 7)
n + 1 = 1,5n - 10,5
11,5 = 0,5n
n
= 23
       
3.
       

h.hofstede (h.hofstede@hogeland.nl)